- Nou
COLUMBIA Excelso EP Valle Del Cauca
Dacă sunteți în căutarea unei cafele de origini cu arome distinse, nu puteți rata Columbia. Reputația de calitate a Columbiei provine din, tradiție, muncă asiduă și terenul excelent. Între și în interiorul lanțurilor muntoase ale Anzilor se formează mai multe microclimate, rezultând condiții excepționale pentru producția de cafea de înaltă calitate.
Această cafea verde, procesată prin spălare, provine din Valle del Cauca, situată pe coasta Pacificului a țării, la granița cu Chocó, Tolima și Cauca. Valea este considerată una dintre cele mai fertile regiuni din Columbia, traversată de râul Cauca. Acest râu joacă un rol fundamental în cultivarea cafelei, deoarece stă la baza abordării lor în cultivarea cafelei.
Producătorul CAFENORTE (Cooperativa De Cafetaleros Del Norte Del Valle), este o cooperativă care sprijină micii fermieri locali (majoritatea cu ferme sub 5 hectare).
Calitatea aceste cafele de origini este catalogată Excelso EP. „Excelso” este un termen columbian de clasificare pentru boabele de cafea verde iar „EP” înseamnă „Preparare Europeană”, ceea ce înseamnă că boabele verzi sunt sortate manual pentru a elimina defectele și corpurile străine, asigurând o calitate ridicată și o consistență constantă.
Profilul tipic de aromă poate varia în funcție de lot și prăjitor dar această cafea oferă de obicei o ceașcă echilibrată și fină, cu note de ciocolată, caramel, miere și citrice sau fructe roșii (cum ar fi zmeură, căpșuni sau coacăze roșii), iar aciditatea este bogată, medie, citrică.
Echipa Morra Origini prăjește mediu, cu precizie, acest sortiment astfel încât fiecare ceașcă de cafea să fie o adevărată plăcere.
Origine: Columbia, Valle Del Cauca
Ferma: Cafenorte
Altitudine: 1500m - 2000m
Varietate: Castillo, Caturro, Colombia
Procesare: Spălare
Tip de prăjire: Medium Roast
SCA:84
Note: fructe citrice, ciocolată cu lapte, caramel, măr
Depozitarea trebuie făcută în încăperi curate, uscate și fără mirosuri străine.
S-ar putea sa-ti placa