- Nou
Renumită în întreaga lume pentru standardul său incomparabil de calitate și profilul gustativ fin și cremos, soiul Jamaica Blue Mountain și-a câștigat pe bună dreptate porecla de „Șampania cafelei”. Considerată una dintre cele mai bune cafele din lume, soiul Jamaica Blue Mountain trebuie să îndeplinească reglementări stricte și să fie cultivat în condiții foarte specifice pentru a atinge calitatea de export.
Cuibărită într-o regiune de o splendoare tropicală, mărginită de râuri șerpuitoare cu ape cristaline, se află frumoasa proprietate Blue Baron - o întindere de 52 de hectare de teren ideal pentru cultivarea cafelei Blue Mountain. Aproximativ 24 de hectare sunt plantate cu cafea și protejate de umbră artificială, precum și de nori. Norii mențin temperaturile scăzute și contribuie la maturarea lentă a cireșelor de cafea, ceea ce intensifică dulceața și aroma.
Această proprietate, situată în valea Buff Bay din Portland, produce de decenii o cafea Blue Mountain de calitate excelentă, datorită combinației unice dintre solurile îmbogățite și condițiile climatice superbe.
Toată recoltarea se face manual, culegându-se doar fructele coapte. Pentru a realiza recoltarea doar a cireșelor coapte, este necesar să se revină la fiecare pom de până la 10 ori. Pomii de cafea sunt neobișnuiți prin faptul că nu toate fructele lor se maturizează simultan și nu este neobișnuit să vezi cafea complet coaptă și complet necoaptă prezente împreună, ocazional și cu noi înfloriri de cafea.
Profilul ceștii cafelei Blue Mountain se distinge prin parfumul său incredibil, aroma delicată și dulceața uimitoare. Nu este surprinzător faptul că toți experții în cafea consideră că această cafea posedă toate caracteristicile într-un echilibru perfect. Această cafea din zonele muntoase se numără printre cele mai distinse din lume.
Cafeaua verde Blue Baron Estate de gradul 1 reprezintă cel mai înalt nivel de calitate în cadrul acestei categorii deja exclusiviste, ceea ce o face un produs excepțional de rar și de calitate premium.
Echipa Morra Origini prăjește mediu, cu precizie, acest sortiment astfel încât fiecare ceașcă de cafea să fie o adevărată plăcere.
Origine: Jamaica
Ferma: Blue Baron Estate
Altitudine: 1200m - 1300m
Varietate: Typica & Geisha
Procesare: Spălare
Tip de prăjire: Medium Roast
Note: florale, ciocolata cu caramel toffee, aciditate fructată plăcută.
Depozitarea trebuie făcută în încăperi curate, uscate și fără mirosuri străine.
S-ar putea sa-ti placa