9 tipuri de cafea explicate

 

Câte tipuri, atâtea preferințe când vine vorba despre cafeaua pe care o consumăm zilnic.

Cert este că există câțiva indicatori de care ținem cont în alegerea unui anumit tip de cafea: gustul, mirosul, intensitatea etc. Acești factori au o poziție diferită în topul fiecărei persoane care iubește cafeaua - unii optează pentru Cafe Latte, alții pentru Ristretto sau Espresso, de ce nu pentru o cafea lungă și neagră.

 

Am căutat care sunt cele mai îndrăgite băuturi pe bază de cafea și am alcătuit un top al, credem noi, celor mai populare tipuri de cafea.

 

Espresso


Prepararea unei cești de espresso presupune trecerea sub presiune de apă fierbinte a boabelor de cafea fin măcinate. Simplu, nu? Nu chiar. Este surprinzător de dificil să stăpânești tehnica de realizare a unui espresso perfect. Această băutură este cea mai pură experiență de degustare a cafelei. Chiar dacă acest tip nu este preferat de toată lumea, este un modalitate excelentă de a descoperi adevărata aromă a cafelei.

 

Cafea lungă

Turnați apă fierbinte într-o ceașcă și adăugați două shoturi de espresso. Această băutură este preferată pentru aroma și gustul puternice și are mai multă cremă decât Cafe Americano. Dacă inversați procesul de preparare, obțineți tipul de cafea Americano.

 

Americano

Este relativ simplu de preparat acest tip de cafea. Adăugăm apă fierbinte peste un shot de espresso. Acest tip de cafea are la bază povestea soldaților americani din Al Doilea Război Mondial. Ei au recurs la această tehnică de preparare pentru că își doreau ca băutura să reziste mai mult. Iar ideea a fost grozavă, pentru că astăzi lumea își dorește să petreacă mult timp alături de o cafea bună.

 

Cappuccino

Pentru a parafraza o reclamă celebră, cappuccino este probabil cel mai popular tip de cafea din lume. Această băutură este formată din trei straturi. Primul este o shot de espresso, apoi un shot de lapte aburit, iar la final un strat de spumă de lapte. Cel de-al treilea strat poate fi cosmetizat cu ciocolată sau pudră de scorțișoară.

 

Café Latte sau Café au lait

Este una dintre cele mai populare opțiuni pentru băutorii de cafea, grație combinației dintre gustul puternic al unui shot de cafea și aroma delicată a laptelui. Rămâneți pe blogul nostru, vom reveni cu o super rețetă de Café Latte.

 
Macchiato sau Piccolo Latte

Este o băutură clasică italiană, preparată cu un shot de espresso peste care se adaugă spumă de lapte direct în ceașcă. Deși se aseamănă cu Cappuccino, Macchiato are o aromă mai intensă și este servit în cești de espresso.

Mochaccino

Băutura "mocha" este o cafea Latte peste care adăugăm sirop sau pudră de ciocolată. De asemenea, putem opta pentru topping de frișcă.


Irish Coffee

Atenție șoferi, acest tip de cafea este pentru ocazii speciale, deoarece conține wiskey Irish, zahăr și un strat gros de cremă la suprafață. Dacă încercați să preparați această băutură cu wiskey Scotch și cafea instant, nu veți obține Irish Coffee. 

Vienna

Cafeaua vieneză se obține din două shoturi puternice de espresso peste care adăugăm frișcă, pentru a înlocui laptele și zahărul. Cafeaua Vienna este o combinație de arome puternice de espresso, cu textura catifelată a cremei de frișcă. În cafenele se prepară și cappuccino vienez, prin înlocuirea spumei de lapte aburit cu frișcă.

În căutare de rețete pentru cafele pline de aromă?

Dacă sunteți curioși să descoperiți noi de rețete pentru cafele deosebite, ce pot fi realizate acasă, vă invităm să descoperiti rețetele Cafeo.ro. Alegeți un Espresso ce oferă energie, Cafe con Miel - cafea cu miere și lapte, Latte cu miere și levănțică - o cafea perfectă pentru clipe adevărate de relaxare, un Frappe Tradițional Grecesc - o băutură delicioasă, care ne poartă cu gândul la vacanță sau un delicat și aromat Latte cu trandafir și fistic.

 

Ne puteți scrie la adresa cafegiu@cafeo.ro dacă tipul dumneavoastră preferat de cafea nu se regăsește în lista de mai sus și îi vom găsi locul în această ierarhie.