cum depozitam corect cafeauaCum depozităm corect cafeaua?

 

Cine nu își dorește să savureze o cafea cu aromă intensă la prima oră a dimineții, în fiecare zi? Ei bine, suntem siguri că măcar o dată vi s-a întâmplat să nu fiți pe deplin mulțumiți de cum a ieșit cafeaua. Poate că ați omis un mic detaliu la preparare. Sau - cunoaștem foarte multe cazuri - cafeaua pur și simplu și-a pierdut aroma. Acest lucru se întâmplă din cauza greșelilor de depozitare.

   

Pentru a prepara o ceașcă de cafea delicioasă, începem cu alegerea unor boabe de calitate. Scenariul se aplică și dacă preferați cafeaua deja măcinată. Pasul următor este să știm cum depozităm corect cafea.

Alegeți un recipient care se închide etanș 

Cei mai mari inamici ai boabelor de cafea sunt aerul, umezeala, căldura și lumina. Pentru a păstra savoarea boabelor prăjite o perioadă cât mai lungă de timp, trebuie să le depozităm, la temperatura camerei, într-un recipient opac, care se închide etanș. Știm că aspectul cafelei este minunat, dar feriți-vă să folosiți recipiente transparente. Acestea lasă lumina să bată direct pe boabe, iar gustul cafelei este compromis.

Cel mai bine este să alegem un loc întunecat și răcoros din casă în care să ținem recipientul cu cafea. Nu optați pentru etajerele de lângă aragaz. Este un loc în care de multe ori este prea cald.

Este ideal să consumați într-un timp relativ scurt cafeaua cumpărată. Ambalajul nu este recomandat pentru a o depozita pe termen. Din acest motiv, vă recomandăm să investiți în câteva cutii cu sistem de închidere etanș. 


Cumpărați cantitatea optimă

Savoarea cafelei începe să pălească imediat după prăjire. Cumpărați cantități mai mici, mai des, care să vă ajungă pentru una sau două săptămâni. În cazul în care v-ați făcut un tabiet din a măcina boabele în râșniță, este bine să măcinați fix cât aveți nevoie pentru prepararea licorii magice. 


Este congelarea o alternativă?

Prospețimea este esențială pentru o ceașcă de cafea delicioasă. Toți specialiștii recomandă ca acest produs să fie consumat cât mai repede posibil după prăjire. În special dacă sigiliul ambalajului a fost rupt.

Poate fi, însă doar pentru cafeaua boabe iar părerile experților sunt împărțite. Principala problemă este că acestea absorb umezeala, mirosul și gustul din aer al altor produse care sunt depozitate în același loc. Imaginați-vă ce aromă au boabele depozitate alături de legume și carne.

Cele mai multe recipiente de depozitare permit accesul unor cantități mici de oxigen. Din această cauză, alimentele ținute prea mult timp la congelator pot suferi modificări.

Astfel, dacă vreți să congelați boabele, folosiți un recipient care se închide etanș. Scoateți rapid o cantitate mică, care să vă ajungă pentru câteva zile, și puneți recipientul înapoi în congelator, înainte de a se forma condens pe boabele înghețate.

 

 Brandurile renumite vin în ajutorul dumneavoastră și pun la dispoziție sortimente de cafea deja ambalate în recipiente metalice suplimentare. Descoperiți cafea măcinată sau boabe în cutii metalice precum Lavazza Qualita Oro sau Lavazza Club, gama Illy sau Pellini Top 100% Arabica.

 

 

Lavazza Qualita Oro Lavazza Club măcinată
Illy Espresso măcinată Pellini Top cafea măcinată

Voi ce părere aveți? Scrieți-ne la adresa cafegiu@cafeo.ro părerea dumneavoastră despre care credeți că sunt cele mai bune metode de a depozita cafeaua.